naftohaz-zavershyv-deoliharkhizatsiiu-oblhaziv

"Деолігархізація" облгазів завершена

 • 120982 переглядiв

Протягом 2023 року "Нафтогаз" повністю завершив інтеграцію облгазів та міськгазів. Про це з посиланням на пресслужбу компанії передає УНН.

Деталі 

У компанії наголошують, що від початку повномасштабного вторгнення президент України Володимир Зеленський поставив завдання - посилити енергетичну стабільність країни.

Ще 400 тисяч кубометрів газу на добу: у листопаді Україна запустила три свердловини01.12.23, 14:49

Це велика відповідальність, оскільки разом з цим значно зросла кількість наших клієнтів. Однак це був необхідний крок, від якого залежить стабільність критичної інфраструктури, робота бізнесу та комфорт українців. В умовах ризиків постійних обстрілів і можливих блекаутів газопостачання має бути безперебійним. Дякую всім, хто працює для забезпечення наших міст і сіл газом

- зазначив очільник Нафтогазу Олексій Чернишов.

За його словами, операційний контроль над регіональними підприємствами, дав можливість державі не лише забезпечити безперебійне газопостачання, а й покласти край різноманітним схемам, через які державний бюджет недоотримував мільярди гривень.

Доповнення

Голова Правління Групи Нафтогаз також зазначив, що за попередніми розрахунками, у наступному році відрахування до державного бюджету операторами ГРМ складуть понад 5 млрд гривень.

Це не лише збереження 50 тисяч робочих місць і мільярдів відрахувань, які наповнюватимуть державну казну. Це і можливість якісного контролю забезпечення газопостачанням, і новий зручний сервіс для майже 10 мільйонів абонентів у вигляді однієї зрозумілої платіжки

- підсумував Олексій Чернишов.

Нагадаємо

19 грудня група "Нафтогаз" оголосила про завершення планової інтеграції обл- і міськгазів. У складі групи працюють 27 газорозподільних підприємств, які планувалося передати під контроль держави до кінця поточного року.

Володимир Омельченко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    "Деолігархізація" облгазів завершена

     • 120982 переглядiв

    Держборг України перевищив 5 трлн грн

     • 70991 переглядiв