ukenru
naftogaz-poki-scho-ne-zafiksuvav-faktu-vivedennya-inozemnikh-aktiviv-gazpromu

"Нафтогаз" поки що не зафіксував факту виведення іноземних активів "Газпрому"

 • 13796 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. НАК "Нафтогаз України" поки що не зафіксував факту виведення активів ПАТ "Газпром" у Нідерландах, Швейцарії та Великій Британії для унеможливлення їхнього арешту у зв’язку з рішенням Стокгольмського арбітражу, але підконтрольні "Газпрому" в Нідерландах компанії частково передали свої акції третім особам для уникнення їхнього арешту. Про це у "Нафтогазі" у відповіді на запит УНН.

"Факт виведення активів не зафіксовано. Проте, підконтрольні компанії "Газпрому" в Нідерландах частково передали свої акції третім особам з метою уникнення їх арешту", - зазначили у НАК.

При цьому у "Нафтогазі" нагадали, що на сьогодні процес примусового стягнення 2,6 млрд дол. за рішенням Стокгольмського арбітражу розпочато у трьох юрисдикція, а саме – Нідерландах, Швейцарії та Великій Британії.

"У Нідерландах та Швейцарії накладено арешт на майно компаній, підконтрольних "Газпрому", - уточнили в українській компанії.

У той же час, зауважили у НАК, "Газпром" оскаржує накладені арешти на свої активи в судовому порядку. Однак у "Нафтогазі" очікують позитивних судових рішень.

Відповідаючи на запитання УНН про те, чи проводить (або чи планує) "Нафтогаз" перемовини з "Газпромом" щодо виконання рішення арбітражу, у НАК зазначили: "На даний момент "Нафтогаз" проводить тристоронні перемовини за участю "Газпрому" та Єврокомісії стосовно продовження транзиту газу територією України після 2019 року. "Газпром", зі свого боку, затягує дані переговори".

Як повідомляв УНН, у "Нафтогазі" заявили, що "Газпром" так і не почав виконувати рішення Стокгольмського арбітражу. 

Арешт активів "Газпрому" за позовом "Нафтогазу" обмежив йому позики на міжнародному ринку. 

Також зазначимо, Апеляційний суд Швеції скасував рішення про тимчасове призупинення виконання рішення арбітражу стосовно виплати “Нафтогазу” понад 2,6 млрд дол. 

Українські Національні Новини

Економіка