nafta-deshevshaye-na-tli-danikh-pro-zapasi-v-ssha-ta-inflyatsiynogo-tisku

Нафта дешевшає на тлі даних про запаси в США та інфляційного тиску

 • 666019 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Ціни на нафту знизилися у вівторок після того, як уряд США заявив, що вивільнить більше сирої нафти зі свого стратегічного нафтового резерву, у той час, як трейдери очікували на дані щодо інфляції в США, зазначає Reuters, пише УНН.

Деталі

Ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 90 центів, або 1%, до 85,71 долара за барель до 13:20 за Гринвічем, тоді як ф'ючерси на нафту в США впали на 1,16 долара, або 1,5%, до 78,98 долара за барель. Обидві марки перебувають на шляху до найбільшого падіння за день у відсотковому вимірі з 3 лютого.

Міністерство енергетики США (DOE) заявило, що продасть 26 мільйонів барелів нафти з SPR, що вже перебуває на найнижчому рівні з 1983 року. Адміністрація президента США Джо Байдена минулого року продала рекордні 180 мільйонів барелів із резерву. 

Трейдери також шукали підказки у важливих даних індексу споживчих цін США (CPI) за січень, опублікованих у вівторок. Вони показали, що споживчі ціни в США прискорилися, але річний приріст був найнижчим з кінця 2021 року, що вказує на триваюче уповільнення інфляції та, ймовірно, утримує Федеральну резервну систему на шляху помірного підвищення процентної ставки.

Опитування Reuters показало, що більшість економістів очікують, що Федеральна резервна система США підвищить відсоткові ставки ще щонайменше вдвічі в найближчі місяці. Більш висока інфляція і подальше підвищення ставок можуть вплинути на ризикові активи, такі як нафта.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС вніс рф до "чорного списку" податкових гаваней

     • 765298 переглядiв