ukenru
nabu-vtretye-prosit-ofis-genprokurora-povernuti-yim-spravu-tatarova

НАБУ втретє просить Офіс Генпрокурора повернути їм справу Татарова

 • 10814 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура втретє звернулися з постановою до Офісу Генерального прокурора України про те, шо справу щодо заступника керівника Офісу Президента Олега Татарова мають розслідувати детективи Бюро. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу НАБУ.

Цитата:

"НАБУ та САП втретє офіційно повідомили ОГП, що кримінальне провадження за підозрою екснародного депутата та заступника керівника Офісу Президента мають розслідувати детективи НАБУ. Відтак, Національне бюро витребовує справу в ОГП. Відповідна постанова Директора НАБУ, погоджена із прокурором САП, надіслана до Офісу Генерального прокурора 8 лютого 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Деталі

В НАБУ заявляють, що зміна раніше повідомленої підозри народному депутату України Максиму Микитасю не є і не може бути належною підставою для доручення здійснення досудового розслідування цього кримінального провадження іншому органу досудового розслідування, окрім НАБУ.

"Це прямо зазначено у ч.7 ст.216 КПК України, де закріплено, що у кримінальних провадженнях за ст.384 КК України досудове розслідування здійснює слідчий того органу, до підслідності якого відноситься кримінальне правопорушення, у зв’язку з яким почато досудове розслідування. Оскільки експертиза, за результатами проведення якої видано завідомо неправдивий висновок експерта, здійснювалася у кримінальному провадженні за фактом вчинення кримінального правопорушення, підслідного НАБУ (йдеться про заволодіння майном Нацгвардії на 81,6 млн грн), саме Національне бюро є належним органом досудового розслідування, навіть після зміни правової кваліфікації діяння з ч.3 ст. 369 на ч.2 ст. 384 КК України", - пояснюють в НАБУ.

Доповнення

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зупинила рішення Печерського районного суду Києва, який зобов’язав забрати в НАБУ справу щодо заступника керівника Офісу Президента Олега Татарова.

Нагадаємо, Офіс Генерального прокурора України передав справу, у якій фігурує Татаров, з Національного антикорупційного бюро України до Служби безпеки України.

Як повідомлялося, заступнику керівника Офісу Президента Олегу Татарову особисто 21 грудня 2020 року у НАБУ вручили повідомлення про підозру.

Додамо, що експрезиденту “Укрбуду” Максиму Микитасю було повідомлено про підозру у наданні хабара Дубоносу, який знизив вартість житлового комплексу на Печерську в межах справи щодо заволодіння 81,5 млн грн Нацгвардії.

Проте пізніше Офіс Генпрокурора змінив підозру Микитасю на некорупційну статтю.

У НАБУ вказували, що заступник голови Офісу Президента України є третім підозрюваним у вчиненні зазначеного злочину.

Українські Національні Новини

Політика