ukenru
nabu-viluchilo-blizko-15-tomiv-dokumentiv-v-odnomu-iz-pidrozdiliv-minoboroni

НАБУ вилучило близько 15 томів документів в одному із підрозділів Міноборони

 • 9932 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Сьогодні в одному зі структурних підрозділів Міністерства оборони детективами НАБУ було вилучено для перевірки близько 15 томів документів. Йдеться про розслідування, яке проводять за фактами закупівлі в минулі роки озброєння та військової техніки для потреб Збройних Сил України, передає УНН із посиланням на Міноборони.

"Сьогодні... в одному зі структурних підрозділів оборонного відомства детективами НАБУ було вилучено для перевірки близько 15 томів документів.

Як повідомив пресслужбі Міноборони України старший детектив НАБУ, наразі бюро вивчає обставини внесення до державного оборонного замовлення вантажних автомобілів та ціноутворення на зазначену продукцію", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Міноборони, триває перевірка обґрунтованості закупівлі в 2015-2019 роках санітарних автомобілів “Богдан-2251” та вантажних автомобілів “МАЗ-5316” і “МАЗ-6317”. В рамках провадження з’ясовуються причини щорічного зростання на 30 відсотків ціни на ці автомобілі, а також законність та підстави укладання додаткових угод, які збільшували їхню вартість.

"Очікується, що група детективів-аудиторів НАБУ працюватиме в Міноборони щонайменше два місяці", - зазначено у повідомленні.

У відомстві додали, що Міністерством оборони України надається всебічне сприяння розслідуванню, яке проводить Національне антикорупційне бюро України за фактами закупівлі в минулі роки озброєння та військової техніки для потреб Збройних Сил України.

Нагадаємо, фігуранту справи про корупцію у Міноборони при закупівлі пального вручили обвинувальний акт.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП