ukenru
nabu-vikrilo-na-koruptsiyi-ponad-380-osib

НАБУ викрило на корупції понад 380 осіб

 • 13065 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Понад 380 осіб викрито на корупції та притягнуто до кримінальної відповідальності детективами Національного антикорупційного бюро, у 135 справах досудове розслідування завершено. Про такі підсумки роботи НАБУ на кінець квітня цього року повідомили у прес-службі відомства, передає УНН.

"Понад 380 осіб викрито на корупції та притягнуто до кримінальної відповідальності детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП, у 135 справах досудове розслідування завершено. Станом на 30 квітня 2018 року детективи НАБУ здійснювали досудове розслідування у 602 кримінальних провадженнях. У вчиненні кримінальних корупційних правопорушень наразі підозрюють 174 особи", - повідомили у відомстві.

У квітні, як зазначається, детективи НАБУ і прокурори САП повідомили про підозру 18 осіб, чимало з них — це судді та їхні спільники або посередники в отриманні неправомірної вигоди. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подання кандидатур на аудитора НАБУ від Ради завершилось

"За підсумками квітня детективи НАБУ завершили розслідування у семи кримінальних провадженнях та сформували обвинувальні акти стосовно восьми осіб. Крім того, до завершення наблизилися досудові розслідування у низці резонансних кримінальних проваджень", - вказали у відомстві.

Зокрема, 4 квітня матеріали для ознайомлення відкрито підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом розтрати 14,5 млн грн при закупівлі рюкзаків для потреб Міністерства внутрішніх справ України (так звана "справа рюкзаків"), а від 23 квітня - матеріали провадження відкрито семи особам, які підозрюються у заволодінні понад 247 млн грн АМПУ.

Як повідомляв УНННАБУ повернуло ГПУ більше половини переданих раніше справ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП