nabu-ta-sap-vykryly-chynovnykiv-na-sprobi-pidkupu-kerivnytstva-minvidnovlennia

НАБУ та САП викрили чиновників на спробі підкупу керівництва Мінвідновлення

 • 17586 переглядiв

САП та НАБУ викрили спробу посадовця підкупити керівництво Мінвідновлення. Фактичному власнику приватної компанії-забудовника та директору державного підприємства повідомлено про підозру

Директорці державного підприємства та фактичному власнику приватного товариства-забудовника повідомлено про підозру у спробі підкупу керівництва Мінвідновлення. Про це УНН повідомляє з посиланням на САП.

"21 листопада 2023 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру директорці державного підприємства та фактичному власнику приватного товариства-забудовника у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України".

йдеться у повідомленні САП.

 Деталі

За даними САП, між державним підприємством, що входить до сфери управління Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та приватним товариством-забудовником було укладено ряд договорів про будівництво на земельній ділянці, що належить державі.

"Усвідомлюючи наявність підстав для розірвання вказаних договорів з ініціативи Міністерства, фактичний власник підприємства-забудовника у співучасті з директоркою державного підприємства висловив пропозицію топпосадовцю надати йому за нерозірвання вказаних договорів та сприяння в їх реалізації неправомірну вигоду в розмірі 2% від площі майбутніх житлових будинків (5200 кв. м)"

 - зазначається в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп намагався підкупити топпосадовця Державного агентства відновлення: йому повідомили про підозру

В САП зазначають, що надалі фактичний власник підприємства забезпечив реєстрацію на "довірену особу" топпосадовця майнових прав на 15 квартир в одному із житлових комплексів столиці, загальною площею 785 кв. м, одну з яких передав у власність. На сьогодні досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

У САП також зауважили, що віцепрем'єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України співпрацював з НАБУ та САП та сприяв розслідуванню вищезазначених протиправних дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спроба підкупу топпосадовців у сфері відновлення: нардепу Лабазюку повідомили про підозру

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Дунайські порти цьогоріч подвоїли перевалку вантажів – Шмигаль

     • 25735 переглядiв