ukenru
nabu-sudi-ne-rozpochali-rozglyad-blizko-pivsotni-peredanikh-sprav

НАБУ: суди не розпочали розгляд близько півсотні переданих справ

 • 8252 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. З-поміж 176 справ, переданих НАБУ і САП до суду станом на кінець 2018 року, підготовче засідання не відбулося у 46. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу НАБУ.

"З-поміж 176 справ, в яких станом на кінець 2018 року детективи НАБУ завершили досудове розслідування, а прокурори САП скерували обвинувальні акти до суду, підготовче засідання не відбулося у 46", - сказали у НАБУ.

Наразі судові засідання призначаються у середньому раз на два місяці. Серед причин - брак суддів певної кваліфікації (справи від НАБУ і САП мають розглядати три судді з понад 5-річним стажем роботи), хвороби або відпустки учасників процесу тощо.

З-поміж 36 рішень у справах від НАБУ і САП (у грудні було винесено ще два рішення, які набуть чинності у січні 2019 року), судді винесли лише два вироки щодо трьох осіб, пов’язані з реальним покаранням у вигляді позбавлення волі. Інші рішення – це затвердження угод про визнання винуватості або призначення покарання, відповідно до якого особи не перебувають у місцях позбавлення волі.

На переконання НАБУ, швидкий початок роботи ВАС є вкрай важливим для подальшої імплементації антикорупційної реформи. Лише ВАС зможе забезпечити об’єктивний і швидкий розгляд справ щодо топ-корупції.

Нагадаємо, у НАБУ вказали, що за минулий рік 302 обвинувачених та 153 підозрюваних у топ-корупції.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП