na-zymovi-sviata-potik-liudei-na-kordoni-mozhe-zrosty-na-polovynu-prykordonnyky-radiat-slidkuvaty-za-cherhamy

На зимові свята потік людей на кордоні може зрости на половину: прикордонники радять слідкувати за чергами

 • 20592 переглядiв

Очікується, що напередодні Нового року та Різдва рух через кордон зросте до 100 000 осіб на день, потенційно досягаючи піку в 120 000 осіб, з нинішніх 70-80 тисяч

Пасажиропотік на кордоні України ближче до новорічно-різдвяних свят може зрости до 100 тис. осіб за добу, а в окремі дні досягати 120 тис. осіб за добу в обидва боки з нинішніх 70-80 тисяч. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Ми очікуємо, що пасажиропотік зросте ближче до новорічно-різдвяних свят. Зараз він є не таким інтенсивним, як це буває в літній період, або період Різдва чи Нового року. Зараз за добу кордон перетинає близько 70-75 тис. осіб в будні дні й близько 80 тис. осіб у вихідні

- розповів Демченко.

Деталі

Речник ДПСУ зазначив, що пасажиропотік може зрости й до 120 тис. осіб за добу напередодні зимових свят.

"Якщо пригадати минулий новорічно-різдвяний період, то пасажиропотік може зрости й до 100 тис. осіб за добу, а в окремі дні може досягати 120 тис. осіб за добу в обидва боки. Це, звісно, буде збільшення інтенсивності й, можливо, збільшення транспортних засобів, які очікуватимуть в чергах на перетин кордону", - сказав Демченко.

Він порадив людям, коли почне зростати пасажиропотік, цікавитися про стан завантаженості пунктів пропуску, як з боку України на виїзд, так й на в'їзд в Україну для того, щоб обирати найменш завантажені напрямки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блокада на кордоні з Польщею: у черзі близько 2,5 тис. вантажівок

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Суд залишив без змін вирок ексголові Державіаслужби

     • 19287 переглядiв

    Нардеп Шпенов складає мандат

     • 21622 переглядiв