ukenru
na-zno-i-dpa-tsogo-roku-zareyestruvalosya-vzhe-ponad-167-tis-osib-utsoyao

На ЗНО і ДПА цього року зареєструвалося вже понад 167 тис. осіб - УЦОЯО

 • 10307 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. На ЗНО та ДПА, що відбудуться у 2020 році, зареєструвалось понад 167 тис. осіб. Про це сказав директор Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко під час пресбрифінгу, передає кореспондент УНН.

"167 тис. 522 особи вже зареєструвалися для проходження ЗНО. Вражає інша цифра. Більше ніж півмільйона тестувань вже замовлено. Тобто, це ті клієнти, які замовляють, як правило, три, а то й чотири предмети для проходження ЗНО", - сказав Валерій Бойко.

Він зазначив, що серед зареєстрованих на ДПА - близько 50% - випускники закладів середньої освіти, ще 36% - учні закладів професійно-технічної освіти, більше 42% - студенти.

"В цілому, ми очікуємо близко 350 тис. осіб, які прийдуть до нас для проходження ДПА. Тобто, це та кількість, яка так чи інакше має пройти через процедуру ЗНО, аби отримати свідоцтво про повну загальну середню освіту" - додав Валерій Бойко.

За його словами, найбільше учасників ЗНО зареєструвалось у Полтавській області - 71% від очікуваної кількості, а найменше - у Хмельницькі області - 27%.

Також він додав, що найпопулярнішими навчальними предметами стали українська мова та література - обрали 164 тис. зареєстрованих, історія України - 117 тис. зареєстрованих та математика - 86 тис. зареєстрованих.

Нагадаємо, в Україні стартувала реєстрація на ЗНО-2020.

Українські Національні Новини

Суспільство