ukenru
na-zhitomirschini-nezakonno-virubuvali-lis-na-ponad-14-tis-ga-viyskovogo-poligonu

На Житомирщині незаконно вирубували ліс на понад 14 тис. га військового полігону

 • 12652 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. На військовому полігоні десантно-штурмових військ у Житомирській області державне підприємство займалося незаконною вирубкою лісу на території у розмірі понад 14 800 гектарів. Про це УНН повідомили у пресслужбі військової прокуратури Центрального регіону України.

"За позовом військової прокуратури Житомирського гарнізону Господарський суд Житомирської області заборонив державному підприємству вести лісове господарство та використовувати насадження на землях оборони загальною площею понад 14 800 гектарів", - йдеться в повідомленні.

Ділянка у Житомирському районі була надана для розміщення та постійної діяльності Збройним Силам України. Це територія полігону Десантно-штурмових військ, яка перебуває на обліку у Квартирно-експлуатаційному відділі міста Житомир, тобто її постійним користувачем є Міністерство оборони України.

Встановлено, що ці землі були неправомірно включені до акту прийому-передачі цілісного майнового комплексу військового лісгоспу із відання Міністерства оборони України до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів. Через це з 2013 року реорганізований військовий лісгосп, який вибув із оборонного відомства, продовжував незаконне ведення лісового господарства на території військового полігону.

"Військові прокурори захистили інтереси держави у суді і зупинили незаконну вирубку дерев, а також використання 14 800 гектарів лісового фонду на землях оборони", - відзначили у пресслужбі.

Нагадаємо, на Черкащині затримали "чорних лісорубів", які завдали збитків державі на понад 800 тис. грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП