na-ymovirnykh-napriamkakh-nastupu-armii-rf-vstanovleno-ponad-500-tysiach-protytankovykh-min-naiev

На ймовірних напрямках наступу армії рф встановлено понад 500 тисяч протитанкових мін - Наєв

 • 67766 переглядiв

На основних напрямках можливого наступу противника було встановлено понад 500 тисяч протитанкових мін. Про це повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, передає УНН.

За словами Наєва, у рамках проведення стабілізаційної операції було здійснено інженерне обладнання рубежів оборони, що включає фортифікаційне обладнання та систему інженерних загороджень. На даний момент тривають заходи з удосконалення фортифікаційного обладнання рубежів оборони, а також обслуговування і нарощення інженерних загороджень.

З початку червня 2022 року і дотепер на основних напрямках можливого наступу противника було встановлено понад 500 тисяч протитанкових мін. Створені протитанкові мінні поля, групи протитанкових мін. Встановлені комплекти протипіхотних вибухових пристроїв, фугаси, міновані завали та інші. Щільність мінно-вибухових загороджень у з Північній операційній зоні збільшено у 16 разів 

- повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ.

Наєв додав, що паралельно були встановлені невибухові загородження та підготовлені до руйнування об’єкти транспортної інфраструктури, зокрема мости та дороги. На виконання рішення Ставки Верховного Головнокомандувача продовжуються роботи над фортифікаційним обладнанням позицій другої лінії за активної участі місцевих органів влади.Ми спільно створюємо умови для того, щоб державний кордон України в Північній операційній зоні став абсолютно непрохідним для ворожих сил. У тісній взаємодії з головами військових адміністрацій ми будуємо військові інженерно-технічні та фортифікаційні споруди, встановлюємо додаткові камери спостереження. Ця робота проводилася в режимі 24/7 усі 365 днів на рік.

Також організовано постійну взаємодію з військовими адміністраціями з питань захисту об'єктів критичної інфраструктури шляхом встановлення додаткових фортифікаційних споруд та обладнання і збільшення кількості мобільних вогневих груп протиповітряної оборони, резюмував командувач Об’єднаних сил ЗСУ.

Знищили чотири "шахеди": Наєв показав кадри знищення ворожих дронів-камікадзе на півночі01.01.24, 18:14

Антоніна Туманова

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві працює ППО

     • 80704 переглядiв

    Росіяни підбили власний літак Су-35

     • 99893 переглядiв

    У Кропивницькому чути вибухи - ЗМІ

     • 60122 переглядiв