“Станом на 1 січня 2017 року міжнародну систему безпечності харчових продуктів НАССР впровадили 27 суб’єктів господарювання з виробництва харчових продуктів та напоїв”, — йдеться у повідомленні.
Разом з тим, у Вінницькій області нараховується понад 250 суб’єктів господарювання з виробництва харчових продуктів та напоїв.
Також зазначається, що представники підприємств з Вінниччини, діяльність яких пов’язана із виробництвом харчових продуктів та напоїв, постійно відвідують семінари щодо впровадження міжнародної системи безпечності НАССР.
Нагадаємо, у Запорізькій області система НАССР вже впроваджена на 51 підприємстві.
За словами нардепа С. Тригубенка, відповідальність за провадження системи контролю якості та безпечності продукції лежить на самих підприємствах. І на сьогодні для того, аби поступово втілювати стандарти НАССР на українських виробничих потужностях, вже наявна достатня законодавча база.
Політик також вважає, відповідальність за якість своїх товарів підприємство-виробник має нести перед споживачем, а не перед контролерами з числа державних органів влади.