ukenru
na-sudilische-nad-24-ukrayinskimi-moryakami-do-moskvi-zbirayutsya-yikhni-ridni

На судилище над 24 українськими моряками до Москви збираються їхні рідні

 • 8442 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. На чергові так звані судові засідання над 24 військовополоненими українськими моряками до російської столиці Москви збираються їхати рідні українців. Про це у вівторок, 9 квітня, повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає УНН.

"Наступного тижня у Москві відбудуться чергові судилища над 24 українськими військовополоненими моряками, яких захопили російські військові внаслідок акту неприхованої агресії в Керченській протоці 25 листопада 2018 року... Аби побачити своїх синів, братів та чоловіків, рідні збираються їхати на так звані судові засідання з різних куточків України", - повідомила Омбудсмен.

При цьому Денісова відзначила, що "для придбання квитків до Москви потрібні чималі кошти" і закликала долучитися до їх збору.

Вона нагадала, що моряки вже майже п’ять місяців утримуються в Лефортовському СІЗО у Москві.

"На них постійно здійснюється тиск і їм потрібна підтримка найрідніших", - додала Денісова.

Як повідомляв УНН, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. 24 українських моряків заарештували у Криму, згодом їх перемістили до російських СІЗО у Москві.

Українські Національні Новини

Політика