ukenru
na-sprobi-nezakonnogo-vivezennya-zatrimana-partiya-ptakhiv-sered-nikh-ye-mertvi

На спробі незаконного вивезення затримана партія птахів, серед них є мертві

 • 25788 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Через пункт пропуску "Бориспіль" іноземець намагався за підробними документами незаконно вивезти до Йорданії партію живих птахів. Про це УНН повідомили у Головному управлінні ДФС у Київській області.

Працівники одного з підрозділів митного поста у аеропорту "Бориспіль" звернули увагу на документи іноземця, який намагався вивезти за межі України 1600 живих птахів - щиглів загальною вартістю 80 тисяч гривень.

"До одного з підрозділів митного поста "Аеропорт "Бориспіль" звернувся для розміщення вантажу "живі птахи – щиглі" на склад тимчасового зберігання та для подальшого його митного оформлення громадянин Лівану. До митного контролю іноземець, зокрема, подав довідку на бланку одного з громадських об’єднань, яке опікується охороною птахів та дрібних хатніх тварин, відповідно до якої загальна вартість птахів становить – 80 000,00 грн. Митники вирішили ретельно перевірити супровідні документи на вантаж і не помилилися", - зазначили у ГУ ДФС Київської області.

Після ретельного вивчення документів на перевезення птахів митники знайшли декілька невідповідностей та склали протокол про порушення митних правил.

Водночас, зоозахисники повідомили журналісту УНН, що зараз птахи перебувають у дуже поганому стані і багато з них вже померлі.

"Ми привезли корм та вітаміни, щоб підтримати птахів... Відкрити клітки наразі неможливо, вони опечатані", - зазначила волонтерка Олена Будзинська.

За інформацією волонтерів, птахи перебувають у закритих клітках вже третій день на території одного з комплексів на Київщині.

Разом з тим, ДФС вирішує питання про передачу щиглів до одного з профільних обласних закладів на відповідне зберігання.

Нагадаємо, сотні овець без їжі і води два тижні тримали у Чорноморському портовому терміналі. Частина тварин через спрагу, голод та трупні гази померли. Пізніше у Держпродспоживслужбі повідомили, що овець затримали через загрозу занесення на територію України небезпечних інфекційних хвороб. На Гайсинській митниці вантаж із вівцями розмитнили. Фуру з худобою направили до Тульчина, де живих овець оглянули ветеринари, а мертвих мали утилізувати. 

Нагадаємо, у результаті перевірок щодо ситуації із двотижневим мором голодом овець на одеській митниці була звільнена одна посадова особа, ще низка посадовців понесла дисциплінарну відповідальність.

Українські Національні Новини

Економіка