na-shri-lantsi-pid-chas-antynarkotychnoho-reidu-zatrymaly-maizhe-15-tysiach-osib-ta-vyluchyly-ponad-400-kilohramiv-narkotykiv

На Шрі-Ланці під час антинаркотичного рейду затримали майже 15 тисяч осіб та вилучили понад 400 кілограмів наркотиків

 • 30280 переглядiв

Поліція Шрі-Ланки заарештувала майже 15 000 осіб і вилучила 440 кг наркотиків під час тижневого рейду проти наркоторговців. Правозахисні групи критикують ці рейди як незаконні.

Поліція Шрі-Ланки повідомила про арешт майже 15 тисяч людей під час тижневого рейду боротьби з наркоторговцями у всій країні. Про це з посиланням на Голос Америки передає УНН.

Деталі 

Поліція заявила, що їхня операція під кодовою назвою "Юктія" або "Правосуддя" призвела до вилучення майже 440 кілограмів наркотиків, у тому числі 272 кілограми канабісу, 35 кілограмів гашишу та 9 кілограмів героїну.

Для обшуків офіцери використовували службових собак. Також вони вилучили авто та майно ймовірних злочинців.

Правоохоронці вважають, що їхній острів в Індійському океані використовується як перевалочний пункт наркотрафіку.

На Шрі-Ланці морпіхи затримали рибальський траулер з 200 кг героїну на борту23.10.23, 06:30 • [views_146130]

У заяві поліції йдеться, що 13 666 підозрюваних були заарештовані, а майже 1100 наркоманів були затримані та відправлені на примусову реабілітацію до військового закладу.

Доповнення

Поліція заявила, що рейди будуть припинені на різдвяні свята, оскільки офіцери повинні бути розгорнуті для виконання обов'язків, пов'язаних з безпекою, але відновляться після вівторка, який є буддійським святом.

Разом з тим правозахисники наголошують, що поліцейські рейди були незаконними, оскільки вони проводилися без ордерів на обшук. Вони закликали жертв отримати дані поліцейських, аби згодом організувати судовий позов.

Нагадаємо

Шрі-Ланка, згідно з новим звітом аналітиків проєкту AidData в Університеті Вільяма та Мері у Вірджинії, очолює список країн, у яких найближчими роками може розміститися китайська військово-морська база, на тлі того, як Пекін прагне розширити свої морські можливості.

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Біля узбережжя Лівії врятовано від утоплення 118 людей

     • 29276 переглядiв