ukenru
na-prikarpatti-vidkrili-provadzhennya-cherez-nezakonni-rubki-u-prirodnomu-parku

На Прикарпатті відкрили провадження через незаконні рубки у природному парку

 • 9285 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Поліція Івано-Франківської області відкрила кримінальне провадження щодо незаконних рубок працівниками ДП "Кутське лісове господарство" на території НПП "Гуцульщина". Про це повідомили у прес-службі Міністерства екології та природних ресурсів України, передає УНН.

Так, Косівський відділ поліції ГУНП в Івано-Франківській області 4 квітня відкрив кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 364 КК України – зловживання владою або службовим становищем.

Підставою для відкриття провадження стали численні заяви Національного природного парку "Гуцульщина" щодо незаконної рубки дерев в межах природно-заповідних територій парку.

Зазначається, що минулого тижня Міністерство в черговий раз отримало від природного парку звернення про зафіксовані незаконні рубки працівниками ДП "Кутський лісгосп" на території, наданій природному парку в постійне користування.

Крім того, Міністерство надало погодження на проведення позапланової перевірки "Кутського лісового господарства" щодо дотримання ним вимог природоохоронного законодавства на території природного парку.

Нагадаємо, за минулий рік в Україні незаконно вирубили лісу на 117 млн грн.

Також додамо, що з 1 квітня у лісах почався "сезон тиші" з метою збереження популяції диких тварин. "Сезон тиші" триватиме з 1 квітня по 15 червня. У цей період в лісах та на об'єктах благоустрою заборонено будь-які заходи, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП