na-pokrovskomu-napriamku-zakhysnyky-vidbyly-63-ataky-henshtab-pro-sytuatsiiu-na-fronti

На Покровському напрямку захисники відбили 63 атаки: Генштаб про ситуацію на фронті

 • 15431 переглядiв

За добу зафіксовано 158 бойових зіткнень, з них 63 на Покровському напрямку. Ворог завдав 78 авіаударів, здійснив 4624 обстріли та задіяв 1448 дронів-камікадзе, українські сили відбили численні атаки.

На фронті протягом минулої доби, 19 серпня, зафіксовано 158 бойових зіткнень. Понад третина з них припала на Покровський напрямок. Там найбільше ворожих атак було відбито в районах Новогродівки, Михайлівки та Воздвиженки. Про це йдеться у зведенні Генштабу станом на 8:00 20 серпня, передає УНН

За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах одного ракетного удару із застосуванням однієї ракети, а також 78 авіаударів, зокрема скинув 103 КАБи. Крім цього, здійснив 4624 обстріли, з них 141 - із реактивних систем залпового вогню, та задіяв для уражень 1448 дронів-камікадзе.

За вчора авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 9 ударів по районах зосередження особового складу і ОВТ противника, один - по пункту управління, один - по засобу ППО, два - по артилерійських системах та чотири - по інших важливих цілях російських окупантів.

За даними Генштабу, ситуація за напрямками наступна:

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні та штурмові дії, загалом відбулося п’ять ініційованих ним бойових зіткнень. Бої точилися в районах населених пунктів Липці та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу добігла чотирнадцяти. Сили оборони відбивали атаки ворога в районах Глушківки, Стельмахівки, Кругляківки, Синьківки, Андріївки та у бік Лозової.

На Лиманському напрямку наші війська зупинили 11 атак противника в районах Греківки, Новосадового, Макіївки, Невського, Новосергіївки, Новоєгорівки та Торського.

На Сіверському напрямку Силами оборони відбито 10 атак неподалік Івано-Дар’ївки, Спірного і Верхньокам’янського.

Ще плюс 1330 окупантів і 5 танків: Генштаб оновив дані про втрати ворога20.08.24, 07:51

На Краматорському напрямку українські воїни звели нанівець сім спроб противника прорвати нашу оборону в районах Іванівського та Андріївки Донецької області.

Двадцять чотири рази ворог намагався просунутися вперед на Торецькому напрямку. Діяв в районах населених пунктів Північне, Нью-Йорк, Неліпівка, Залізне та, найактивніше, біля Торецька. Де також завдав п’ять ударів дев’ятьма керованими авіабомбами.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 63 атаки. Найбільше - в районах Новогродівки, Михайлівки та Воздвиженки.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Невельське та Костянтинівка, де окупанти 11 разів намагалися прорвати українські оборонні рубежі.

На Времівському напрямку противник здійснив п’ять спроб захопити наші позиції неподалік Водяного та Вугледара Донецької області. Також атакував з боку Володимирівки і Солодкого.

На Оріхівському і Гуляйпільському напрямках окупанти наступальних дій вчора не проводили.

На Херсонщині, на Придніпровському напрямку, відбито один штурм загарбниками українських позицій.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською областю противник зберігає військову присутність, проводить розвідувальну діяльність.

Наші воїни продовжують активними діями виснажувати бойовий потенціал ворога, зокрема й під час операції в курській області рф,  додали у Генштабі. 

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ППО збила 2 крилаті ракети та 2 дрони над Дніпропетровщиною

     • 25008 переглядiв

    Київ відбив нічну атаку дронів та ранковий ракетний удар

     • 114314 переглядiв