na-pivdni-znyshchyly-22-shakhedy-17-z-yakykh-na-odeshchyni-u-prioryteti-voroha-pryportova-infrastruktura-syly-oborony-pivdnia

На півдні знищили 22 "шахеди", 17 з яких на Одещині, у пріоритеті ворога припортова інфраструктура - Сили оборони Півдня

 • 28606 переглядiв

Напередодні Різдва росія здійснила ракетно-дронову атаку на південь України, українські сили знищили 22 безпілотники та 2 ракети

Російські війська у Святвечір атакували південь України, збито 22 ударних дрони типу Shahed, 17 з яких - в Одеській області, а також дві ракети, одну з яких ворог випустив у напрямку Кропивницького, а іншу - у напрямку Одещини. Уламками дрона пошкодило технічні приміщення у припортовій інфраструктурі Одеси, а в Роздільнянському районі - недіючу адмінбудівлю та складське приміщення законсервованого об’єкту, була пожежа. Також є влучання на Херсонщині. Про це повідомили у понеділок у Силах оборони півдня України, пише УНН.

Деталі

"У Святвечір ворог підступно масовано атакував південні регіони. Спершу тактична авіація випустила ракети Х-59 в напрямку Кропивницького і Х-31П в напрямку Чорноморська на Одещині. Підрозділи протиповітряної оборони відпрацювали відмінно – обидві ракети знищено", - вказали у Силах оборони Півдня у Telegram.

А потім, як вказано, понад шість з половиною годин вирувала дронова атака. "У напруженій бойовій роботі силами протиповітряної оборони знищено 22 ударних БпЛА типу "Shahed-136": 17 на Одещині, 3 на Херсонщині, 1 на Миколаївщині, 1 на Кіровоградщині", - повідомили у Силах оборони Півдня.

Як повідомляється, ворожі дрони, випущені з тимчасово окупованого Криму заходили на удар з різних напрямків, намагаючись виснажити нашу протиповітряну оборону та уразити якомога більше об’єктів. "В пріоритеті ворога залишається припортова інфраструктура та інші важливі для існування регіону об’єкти", - зазначили у Силах оборони Півдня.

"Уламками збитого БпЛА спричинено пошкодження технічних приміщень у припортовій інфраструктурі Одеси, а в Роздільнянському районі також уламками під час збиття пошкоджено недіючу адмінбудівлю та складське приміщення законсервованого об’єкту, пожежу оперативно ліквідовано. Люди не постраждали", - повідомили у Силах оборони Півдня.

Також повідомляється, у Бериславському районі Херсонщини не вдалось уникнути влучання. "У складських приміщеннях спалахнула пожежа, яку вогнеборці вже ліквідували", - зазначили у Силах оборони Півдня.

ПС ЗСУ: уночі знищили 28 з 31 ворожого "шахеда" та дві ракети, за добу - "мінус" два літаки рф25.12.23, 08:23

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі