ukenru
na-ogoloshennya-rishennya-sudu-v-rf-schodo-nizki-moryakiv-zaprosyat-rodichiv

На оголошення рішення суду в РФ щодо низки моряків запросять родичів

 • 8899 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. На оголошення рішення Лефортовського районного суду Москви, який сьогодні розглядає клопотання російських слідчих про продовження терміну тримання під вартою захоплених у районі Керченської протоки українських моряків, щодо "четвірки" моряків Дениса Гриценка, Михайла Власюка, Андрія Драча та В’ячеслава Зінченка, мають запросити родичів. Про це повідомила Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова, передає УНН.

"Взяла участь у засіданні суду, де розглядається справа однієї з груп наших моряків. Серед четвірки Денис Гриценко, Михайло Власюк, Андрій Драч та В’ячеслав Зінченко... Суд задовольнив клопотання слідства щодо проведення засідання у закритому режимі, посилаючись на таємницю слідства і в рамках безпеки учасників процесу. А саме рішення суду буде оголошуватися тільки у резулятивній частині, без обґрунтування. На оголошення мають запросити всіх родичів", - повідомила Денісова.

З її слів, під час засідання адвокатами було наголошено, що відбулося порушення норм Женевської конвенції, зокрема, РФ не визнає наших моряків військовополоненими в порушення частини 4 статті 15 Конституції РФ.

"Командою захисників моряків заявлене клопотання на розгляд слідчого про продовження термінів тримання під вартою до Московського воєнного гарнізонного суду... Клопотання було відхилено", - вказала Омбудсмен.

Також вона повідомила, що рідним вдалося поспілкуватися з моряками та підтримати хлопців особисто, коли суддя пішла у нарадчу кімнату. "Моряки тримаються гідно. Я пишаюся ними! Це справжні герої!" - додала Денісова.

Водночас адвокат Микола Полозов повідомив, що під час цього засідання захист заявив клопотання про долучення як відомостей, що характеризують, копії ноти посольства України в МЗС РФ про надання площ для розміщення військовополонених, у разі обрання судом альтернативного запобіжного заходу. Його було задоволено.

"Слідчий заявив клопотання про долучення довідок про стан здоров'я та копій ухвал апеляційної інстанції про продовження запобіжного заходу - задоволено. Захист заявив клопотання про ознайомлення з представленими слідством документами, а також про ознайомлення військовополонених з матеріалом в обгрунтування клопотання слідства про продовження запобіжного заходу - задоволено", - вказав адвокат.

"Зараз перерва. Чекаємо", - зазначила Денісова.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП