ukenru
na-nardepa-yatsenka-blizko-10-raziv-podavali-do-sudu-schodo-zakhistu-chesti-y-gidnosti

На нардепа Яценка близько 10 разів подавали до суду щодо захисту честі й гідності

 • 194182 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Народний депутат Антон Яценко відомий своїми різкими висловлюваннями, особливо, у бік опонентів. Через це, за даними порталу “Судова влада”, проти нього близько 10 разів подавали до суду щодо захисту честі та гідності та спростування неправдивої інформації, передає УНН.

Деталі

Деякі позови суд залишав без розгляду через помилки у позовних заявах або через те, що позивачі не з’являлися на судові засідання. Іноді сторонам вдавалося домовитися в позасудовому порядку.

Однак, була й справа, коли Яценку довелося відповідати за свої слова. У 2018-му році нардеп у Facebook звинуватив “кіборга” Олега Герваса у “вбивстві мирних жителів та мародерстві”. Захисник Донецького аеропорту вирішив судитися, і в листопаді минулого року Верховний суд виніс остаточне рішення на користь Герваса. Яценку довелося спростувати інформацію і сплатити моральну компенсацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народний депутат Яценко подав позов на свідка у справі про зневагу нардепа до “кіборга”

Нині у суді лежить також позов проти Яценка від очільника Черкаської обласної військової адміністрації Ігоря Табурця, проти якого нардеп розгорнув інформаційну кампанію після того, як втратив вплив на владу в Черкаській області. Судове засідання у цій справі має відбутися 13 жовтня.

Нагадаємо

Також судитися з Яценком за захист честі й гідності збирається черкаський волонтер Володимир Нетребенко, якого нардеп звинуватив у шахрайстві. 

Українські Національні Новини

Політика