na-luhanshchyni-okupanty-natsionalizuiut-zhytlo-ukraintsiv-navit-za-naiavnosti-hospodariv-ova

На Луганщині окупанти "націоналізують" житло українців навіть за наявності господарів - ОВА

 • 20990 переглядiв

В окупованих районах Луганської області російські загарбники захоплюють будинки українців і маркують їх як "націоналізоване" майно, навіть якщо власники присутні.

У Станиці Луганській загарбники "націоналізують" житло навіть за наявності господарів, 750 дітей з окупованої Луганщини в астрахані займатимуться у військово-патріотичному таборі, Невське та Макіївка – під ворожим вогнем. Про це повідомляє Луганська ОВА, пише УНН.

Включаючи нерухомість до переліку об’єктів, що підлягають так званій "націоналізації", окупаційна влада не завжди перевіряє, чи оновлені дані у відповідному реєстрі нерухомості, чи наявні борги за комунальні послуги,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що оголошення щодо визнання за 30 діб цього житла безхазяйним публікують без дати – тобто забрати можуть і за тиждень, не чекаючи відведеного терміну. Така практика останнім часом стала розповсюдженою, зокрема, у Станиці Луганській.

Також повідомляється, що ніби через лісові пожежі, що виникли навколо Кремінщини, окупанти вирішили відправити "на відпочинок" 137 дітей району до астраханської області. У військово-патріотичному таборі з ними займатимуться представники армії рф.

Зазвичай там навчають керувати дронами та підвищують рівень військово-патріотичного виховання.Загалом цей табір має прийняти 750 дітей із так званої "лнр".

Ліси у цій місцевості палають вже декілька місяців. І загарбники не в змозі протидіяти стихії – відсутні спецтехніка і відповідний наказ "зверху". Місцевим дітям пощастило, бо просто настала черга. Вони, можливо, й повернуться, а от пожежі нікуди не подінуться.

Доповнення

За словами очільника Луганщини Лисогора загарбники б’ють по селах, знаючи, що там залишаються цивільні. Руйнують житлову забудову у Невському, яке було обстріляне зі ствольної артилерії. По Макіївці росіяни теж поцілили з артилерії, тричі вдарили з реактивних систем залпового вогню. Активно у цій місцевості окупанти застосовували безпілотники.Минулої доби бої точилися поблизу Стельмахівки, Греківки, Невського і Макіївки.

Значну частину інформації про житло, яке можна "віджати", загарбникам повідомляють сусіди або інші "доброзичливці", бо чекають, що дістанеться й їм. Або безпосередньо росіяни вирішили обрати таку домівку для проживання, тому швидко запускають процедуру.

Нагадаємо

З початку вторгнення в Україну російські війська втратили приблизно 553 410 осіб особового складу і 8178 танків.

Популярні

Новини по темі

У Херсоні росіяни дроном атакували двох людей біля річки

 • 20741 переглядiв