na-kyivshchyni-cherez-skladnu-sytuatsiiu-zi-svitlom-vsi-punkty-nezlamnosti-perevedut-v-robochyi-rezhym-kravchenko

На Київщині через складну ситуацію зі світлом всі пункти незламності переведуть в робочий режим - Кравченко

 • 19703 переглядiв

Усі пункти незламності на Київщині мають бути переведені у робочий режим. Відповідне доручення отримали всі райони та громади області за результатами засідання штабу Ради оборони Київщини. Про це під час брифінгу повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, пише УНН.

Ситуація з енергозабезпеченням складна. І маємо зробити все, щоб люди мали змогу підзарядити свої мобільні телефони, гаджети, викликати екстрені служби в разі потреби

– наголосив Кравченко.

Наразі, за даними ОВА, вже функціонують 225 пунктів. Готові до відкриття ще 397. Їх відкривають органи місцевого самоврядування, підрозділи ДСНС, відповідальний бізнес, АТ "Укрзалізниця".  

"Отримую чимало скарг, що люди не знають адрес пунктів. Тому доручив відповідальним, в першу чергу керівникам громад, оновити всі дані та постійно інформувати мешканців громад. Чітка інформація: місце, графік та умови роботи. Мешканці не повинні по всьому населеному пункту бігати та розшукувати, де б підзарядити телефон чи гаджети", – додав начальник Київської ОВА.

Обов’язкове оснащення пунктів незламності:

  • світло
  • інтернет
  • доступ до мобільного зв’язку всіх операторів
  • вода
  • аптечка 

Кравченко також доручив головам районів та громад проаналізувати потребу у відкритті додаткових пунктів, зважаючи на скарги людей, що в деяких місцях їх немає.

Адреси всіх пунктів незламності та укриттів можна перевірити в чат-боті "Київщина безпечна" https://t.me/kyivregion_bot.

"Якщо є проблеми з роботою якихось із них, там же залишайте скаргу. Оперативно розбиратимуся", – додав він.

Окрім того, на засіданні штабу Ради оборони Київської області за участі представників мобільних операторів обговорили питання щодо відсутності мобільного звʼязку внаслідок тривалого відключення світла.  "Кількість генераторів на станціях, які надають зв’язок, потрібно збільшувати. І мобільні оператори запевнили, що вже працюють над цим і найближчим часом збільшать їх кількість", – додав Кравченко.  

Він також додав, що всі базові станції оснащені акумуляторними батареями нового типу, які мають забезпечувати безперебійну роботу мережі протягом декількох годин. Однак в деяких місцях зв’язок після відключення світла зникає або одразу, або вже за годину, оскільки батареї не встигають перезаряджатися через тривалу відсутність електроенергії. Крім того, вичерпаний ресурс дії низки батарей. Тому мобільні оператори мають надати об’єктивну інформацію щодо термінів роботи акумуляторів, а в разі потреби їх замінити.

Відбудова на Київщині: в експлуатацію ввели 8 об'єктів, в тому числі і зруйнованих росіянами – Кравченко05.07.24, 14:25

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В Одесі було чутно повторний вибух - мер

     • 33181 переглядiв

    В Одесі було чутно вибух - мер

     • 31733 переглядiв

    Графіки відключень скасовані до 15 години - Укренерго

     • 29880 переглядiв