na-klimatychnii-konferentsii-oon-ukraina-predstavyt-naslidky-pidryvu-kakhovskoi-hes-ta-plany-vidnovlennia

На кліматичній конференції ООН Україна представить наслідки підриву Каховської ГЕС та плани відновлення

 • 28272 переглядiв

На COP28 Україна продемонструє вплив російської агресії на навколишнє середовище, особливо від підриву Каховської ГЕС, та свої плани з відновлення.

На конференції COP28 у Дубаї ООН зі зміни клімату Україна представить свій павільйон, щоб показати масштаб екологічних збитків від агресії рф та зокрема від підриву Каховської ГЕС, та запропонує способи запобігання екоциду. Про це повідомило міністерство захисту довкілля та природних ресурсів, пише УНН.

Деталі

На конференції буде презентована Формули миру Президента України Володимира Зеленського.  Тематика павільйону України обрана відповідно до 8-го пункту цієї формули — "Екологічна безпека".

Експозиція українського павільйону представлена трьома смисловими блоками. Перший блок "Каховка" розповідає про підрив росією греблі Каховської ГЕС.  Другий блок "Наслідки" містить у цілому інформацію про щоденну шкоду війни. Та останній блок "Відновлення" демонструє, як українці відновлюють знищене.

Відвідувачі експозиції зможуть дізнатися, як люди повертають до життя цілі міста та сільськогосподарські землі, а також ознайомитися з планом відновлення України. Він передбачає втілення 850 масштабних проектів за наступні 10 років. Серед пріоритетних програм — "Відбудова чистого та захищеного середовища", "Енергетична незалежність" та "Зелений курс".

Майданчик СОР28 призначений не лише для того, щоб показати наслідки війни для довкілля та клімату. Це місце об’єднання та залучення міжнародної спільноти для досягнення справедливості та миру

 - зазначив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

"Попри війну Україна завершує розбудову своєї кліматичної архітектури та послідовно виконує свої кліматичні зобов’язання. На СОР28 плануємо об’єднати навколо нашої країни ще більше партнерів для зеленого майбутнього України та всього світу",- додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Костін заявив про активізацію дискусії про включення визначення "екоциду" до Римського статуту

Ганна Оніщенко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Рада Україна-НАТО затвердила річну програму роботи

     • 30081 переглядiв