ukenru
na-kiyivschini-troye-cholovikiv-nalagodili-masove-virobnitstvo-alkogolyu

На Київщині троє чоловіків налагодили масове виробництво алкоголю

 • 8222 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. У місті Біла Церква повідомлено про підозру трьом чоловікам, які налагодили масове виробництво сурогатного алкоголю. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, передає УНН.

"Установлено, що троє чоловіків у складських приміщеннях на території міста Біла Церква незаконно виготовляли алкогольні напої, розмістивши в них (приміщеннях – ред.) обладнання для масового виробництва, зберігання та збуту алкогольних товарів", - йдеться у повідомленні.

Використовуючи спеціальне обладнання, що забезпечує масове виробництво алкогольних напоїв, шляхом змішування етилового спирту з водою, учасники організованої групи незаконно виготовляли алкогольні напої з недоброякісної сировини, що становить загрозу для життя і здоров’я людей.

Під час досудового розслідування проведено санкціоновані обшуки, за результатами яких виявлено і вилучено обладнання для виготовлення алкогольних напоїв та готову продукцію у кількості 5000 літрів.

Трьом учасниками організованої групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, за даними ДФС, виробництво нелегального алкоголю за рік зросло щонайменше у 8 разів.

Сприяє такому розвитку тіньового бізнесу невиправдане податкове навантаження на легальних виробників алкоголю, переконані експерти та учасники ринку. Оскільки ставки акцизів на алкоголь наразі не відповідають купівельній спроможності українців, останні надають перевагу підробленим і часто небезпечним для здоров’я напоям.

Така тенденція також призводить до ненадходження мільярдів гривень до державного бюджету.

Експерт Ольга Івушкіна пояснила, що з однієї пляшки горілки нелегальний виробник заробляє в середньому 25 грн, тоді як легальний – лише 25 коп.

Аби виправити ситуацію, потрібні виважені кроки держави, зокрема, спрямовані на зниження акцизів та боротьбу із "тіньовиками".

Додамо, що цього року, за попередніми прогнозами фахівців, алкоголь дорожчати не повинен

Українські Національні Новини

Кримінал та НП