ukenru
na-karantini-britantsi-vitratili-na-alkogol-blizko-10-mlrd-dolariv-doslidzhennya

На карантині британці витратили на алкоголь близько 10 млрд доларів - дослідження

 • 11285 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. За чотири місяці карантину жителі Великої Британії витратили на алкогольні напої 7,7 млрд фунтів стерлінгів (9,6 млрд доларів). Про це свідчать дані компанії Nielsen, передає УНН.

В об'ємному вираженні, за 4 місяці карантину британці випили 1,3 млрд літрів алкоголю. В умовах самоізоляції британці пили, в основному, пиво і вино.

Що стосується пива - жителі країни купували, в основному, напій преміум-класу.

Схожа ситуація і з вином: британці збільшили споживання напою вартістю від 5 до 7 фунтів стерлінгів (+53%), і вартістю від 7 до 9 фунтів стерлінгів (+11%).

Продажі вина вартістю від 3 до 5 фунтів стерлінгів істотно просіли - на 40%.

Нагадаємо, згідно зі статистикою аналітичної компанії GlobalData, через "ковід" люди стали пити більше алкоголю вдома. Пов'язано це з тим, що споживачі відвикають ходити до барів та кафе.

І подібна ситуація змусить виробників випускати преміальні інноваційні напої за доступною ціною, вважають експерти.

Відзначимо, що серед головних алкогольних трендів в Україні - сьогодні спостерігається мода на "крафтове" спиртне, сидр, а також винні газовані напої. Останні, як правило, легкі, незвичайних кольорів і навіть з блискітками.

Слідуючи тренду, український виробник Prime, наприклад, нещодавно представив на ринку винний напій небесно-блакитного кольору. У колекції є новинка навіть із перлинним шимером.

Українські Національні Новини

Суспільство