ukenru
na-izrayil-obrushilasya-zimova-burya-z-potuzhnimi-zlivami-odna-lyudina-zaginula

На Ізраїль обрушилася зимова буря з потужними зливами: одна людина загинула

 • 16867 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Потужна зимова буря з сильними вітрами та зливами обрушилася в середу на Ізраїль, на горі Хермон на півночі країни почався снігопад. Про це пише УНН з посиланням на Newsru.co.il.

Деталі

Область низького тиску, що сформувалася над східною частиною Середземного моря, призвела до сильного південно-західного вітру, який приніс з Синайського півострова і Негева тонни пилу. У більшості населених пунктів протягом дня спостерігалася висока концентрація пилу у повітрі. Пориви вітру у багатьох районах країни сягають 50-80 км/год.

Після полудня на вершині гори Хермон почався снігопад. Біля верхньої станції канатної дороги висота снігового покрову становить близько двох сантиметрів.

У населених пунктах у Верхній Галілеї увечері випав град.

Опади та сильні пориви вітру призвели до відключення електрики у різних районах країни. У єрусалимському кварталі Бейт-Ханіна це спричинило трагедію. Під час відключення електрики, кабіна зовнішнього ліфта впала на робітника. Травми виявились для 50-річного чоловіка смертельними.

Вітер ламав гілки дерев в Єрусалимі. Жінка похилого віку отримала легкі травми внаслідок падіння великої гілки дерева. У Ганей-Тікві за подібних обставин постраждала 23-річна жінка.

В Тель-Авіві на автомобіль, в якому разом із водієм знаходився пасажир, звалилося дерево. Парамедики повідомили, що обом чоловікам пощастило, вони не постраждали.

Додамо

Вночі зливи з грозами продовжаться у північній, центральній та східній частинах країни, в Іудейській пустелі та в районі Мертвого моря очікуються підтоплення.

Українські Національні Новини

Новини Світу