ukenru
na-ivano-frankivschini-kozhen-desyatiy-plr-test-povertayut-bez-rezultatu

На Івано-Франківщині кожен десятий ПЛР-тест повертають без результату

 • 94944 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. У місті Калуш Івано-Франківської області минулого місяця зробили 237 ПЛР-тестів на COVID-19, 31 з яких - повернули пацієнтам без результату. Про це заявив головний лікар міської поліклініки Михайло Гаврилишин, передає УНН із посиланням на vikna.if.ua.

"Причому, аналізи, які відправляють на ПЛР-дослідження до Києва, всі проходять успішно і поліклініка отримує позитивний або негативний результат. Усі повернуті без результату ПЛР-тести — з обласних лабораторій. Повертають їх без пояснень", - каже він.

За даними видання, ситуація із ПЛР-тестуванням жителів міста є вкрай негативною. Останні скаржаться, що вимушені здавати кров на аналіз по кілька разів, а сам процес забору крові відбувається в антисанітарних умовах.

"Я звернулась у калуську міську поліклініку для здачі ПЛР на COVID-19. Тест потрібен для планової операції. Двічі здавала тест, під тестом мається на увазі мазок з горла. Але двічі кажуть, що результату нема і потрібен перезабір. Забір проводиться у гардеробі", - скаржиться жителька міста Надія Семен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПЛР-тести українського виробника виявилися непридатними

Влада області каже, що про проблему знає. За словами головного санітарного лікаря області Руслана Савчука, в світі 10% матеріалу, взятого на ПЛР-аналіз на коронавірус, потребують перезабору.

Нагадаємо, що схожі історії мають місце і на Волині. Там жителі скаржаться, що для отримання ПЛР-тесту перед плановою операцією їм доводиться “проходити сім кіл пекла”.

А на Рівненщині чоловік з ковід помер, так і не дочекавшись результатів ПЛР-тестування. Родичі загиблого не могли поховати тіло.

Як писав УНН, самозваний "експерт" МОЗ відвідувала з інспекцією обласні ПЛР-лабораторії.

Українські Національні Новини

Суспільство