ukenru
na-gretskomu-ostrovi-lesbos-politsiya-zastosuvala-slozoginniy-gaz-proti-migrantiv

На грецькому острові Лесбос поліція застосувала сльозогінний газ проти мігрантів

 • 14264 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Через чотири дні після пожежі у таборі мігрантів на Лесбосі ситуація залишається дуже напруженою. У суботу на острові відбулися декілька стихійних демонстрацій мігрантів, під час яких сталися сутички з поліцією. Про це пише DW, передає УНН.

Мігранти жбурляли каміння в поліцейських, а ті відповідали сльозогінним газом. За даними грецьких ЗМІ, мігранти неодноразово запалювали багаття. Сутички відбуваються вздовж ділянки дороги, на якій після пожежі опинилися багато мігрантів. Поліція заблокувала її в обох напрямках. Таким чином поліцейські намагаються перешкодити людям в'їхати до столиці острова Мітіліні, пише видання.

Зазначається, що мігрантів можуть розмістити в новому тимчасовому наметовому містечку, який нещодавно створили на колишньому військовому полігоні. Утім, багато мігрантів не хочуть туди переселятися, натомість вони хочуть покинути острів. Наразі тисячі з них спали на узбіччях доріг в антисанітарних умовах.

Раніше готовність прийняти деяку частину біженців з табору "Морія" висловили десять держав ЄС. Німеччина та Франція приймуть більшу їх частину. Але йдеться про 400 дітей та підлітків, які перебували в таборі без супроводу дорослих. Проблема вивезення дорослих мігрантів з острова на рівні ЄС досі не вирішена.

Нагадаємо, у ніч на 9 вересня на острові Лесбос повністю згорів табір для біженців "Морія", що був найбільшим в Європі і в якому розміщувались понад 12 тисяч людей. 

Українські Національні Новини

Новини Світу