na-fronti-vazhlyvi-yak-pikhotyntsi-tak-i-kukhari-chy-sliusari-zavzhdy-ye-brak-resursu-tarnavskyi

На фронті важливі як піхотинці, так і кухарі чи слюсарі. Завжди є брак ресурсу - Тарнавський

 • 72447 переглядiв

Український командир Тарнавський повідомляє про постійну нестачу як особового складу, так і техніки, підкреслюючи гостру потребу в підкріпленні та ресурсах для перемоги у війні.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський в інтерв’ю ВВС Україна наголосив, що наразі у всіх військових частинах та угрупованнях є брак як людського, так і технічного ресурсів, передає УНН.

Деталі

Як зазначив Тарнавський, завжди є брак ресурсу – як людського, так і технічного, і скільки б ресурсів не було – цього все одно мало.

Те, що для перемоги в цій війні нам реально потрібні додаткові сили та засоби – ми всі це прекрасно розуміємо. Тому що ті люди, які сьогодні виконують завдання, вони мають таке поняття, як втома. Тому їх потрібно підмінити, замінити. Як в спортивних матчах, у футболі ця зміна проходить – точно так само і тут

- сказав командувач.

Він наголосив, що коли не має ресурсу для заміни – це, на жаль, виснаження для особового складу.

"Настає моральна втома під час виконання бойових завдань. І тут в значній нагоді будуть уміння та навички кожного командира. Десь підмінити, замінити, відреагувати. На фронті потрібні та важливі як піхотинці, так і кухарі чи слюсарі. Кожен повинен виконувати своє завдання. Тому сьогодні важко, але продовжуємо виконувати завдання", - додав Тарнавський.

Крім того генерал зазначив, що деякі бійці втрачають моральний стан, а деякі навпаки його підтримують.

"Тут є поняття таке – психологічна допомога, моральна допомога. Десь є втома – ми проводимо відповідні кроки, щоб підказати, підтримати. Дуже добре спрацьовує підтримка товариша, підтримка близьких. Тому сьогодні як ми з цього питання виходимо – десь відпустка, десь відпочили", - резюмував командувач.

Нагадаємо

Український командувач Тарнавський наголошує на проблемах з точністю боєприпасів і протиповітряними системами; підкреслює потребу в F-16 для більш жорстких умов 2024 року.

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі