ukenru
na-ekologichnikh-temakh-spekulyuyut-dlya-zumisnogo-tisku-na-biznes-ekspert-pro-rozvidku-uranu

На екологічних темах спекулюють для зумисного тиску на бізнес - експерт про розвідку урану

 • 7504 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Часто люди для зумисного тиску і протидії компаніям, які хочуть працювати, використовують різного роду спекуляції, зокрема на екологічні теми. Про це УНН розповіла експерт, доктор геологічних наук Анна Калашник, коментуючи окремі повідомлення у ЗМІ щодо начебто екологічних загроз через намірі компанії “Атомні енергетичні системи України” отримати дозволи для вивчення уранових родовищ.

“Тут необхідно зазначити, що на сьогодні технологічні інновацій пішли настільки вперед, що при грамотному підході і використанні сучасних технологій взагалі не допускаються ні викиди радіонуклідів, ні викидів токсичних відходів, тобто йде повні мінімізація можливих екологічних збитків.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Держгеонадра намагаються позбавити ліцензії україно-американську компанію 

І часто люди, які просто хочуть нагнітити обстановку використовують подібні тези про екологію. Тому інформація подібного роду у ЗМІ це спекуляції, розраховані на суспільство. На мою думку, просто побачили, що прийшли нові люди на етапи розвідки уранових родовищ, і цьому просто намагаються завадити”, — сказала А.Калашнік.

За словами А.Калашник, у цьому аспекті варто розуміти, що розвідка родовища — це просто вивчення свердловини, виділення рудних горизонтів, і жодного стосунку такий вид діяльності до екології, а тим паче до екологічних проблем — не має.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Держгеонадра спекулюють на темі отримання погоджень від МОЗ щодо видачі спецдозволу — АЕСУ 

Нагадаємо, Держгеонарда навіть після рішень судів відмовляють українській компанії АЕСУ у видачі ліцензій.

ГПУ розслідує кримінальне провадження проти посадовців Держгеонадра за невиконання цих рішень суду

Як повідомляв УНН, за словами голови Миколаївської облради Вікторії Москаленко розвідка уранових родовищ сприятиме економічному розвитку регіону.

“Хочу сказати, що у березні поточного року депутатський корпус Миколаївської обласної ради погодив клопотання ТОВ “Атомні енергетичні системи України” на отримання спеціального дозволу на користування надрами Михайлівської площі уранових руд та Сафонівського родовища уранових руд що на Казанківщині.

Ця подія важлива для Миколаївської області, для Казанківського району. Тим самим ми підтверджуємо, що у нас, на території нашого регіону розвиваються будь-які проекти. Адже, вони сприятимуть економічному розвиткові і Миколаївської області і півдня України“,- зазначила вона.

При цьому, за словами міністра енергетики І.Насалика, приватний інвестор дозволить Україні наростити власний видобуток урану.

“Очевидно, що видобуток урану — це шлях до того, що ми повністю забезпечимо атомний комплекс своєю рудою. Я думаю, що це є позитив, а не негатив. Все-таки, краще виробляти у себе, даючи робочі місця і можливості, і цінову політику, аніж закуповувати уран у інших людей, у інших держав”, — наголосив міністр.

Українські Національні Новини

Політика