ukenru
na-dorogakh-odesi-mozhut-zyavitisya-elektrobusi

На дорогах Одеси можуть з'явитися електробуси

 • 9106 переглядiв

ОДЕСА-КИЇВ. 7 грудня. УНН. Комунальне підприємство “Одесміськелектротранс” має намір придбати 10 електробусів для обслуговування міських маршрутів. Про це кореспонденту УНН повідомив директор підприємства Дмитро Жеман.

Він зазначив, що для реалізації майбутнього експериментального проекту планується відкрити маршрут: вулиця Приморська - Балківська - Мельницька - Богдана Хмельницького - Мала Арнаутська - Залізничний вокзал і від нього по Дніпропетровській дорозі до вулиці Паустовського.

«Нові електроавтобуси будуть з низькою посадкою, загальною пасажиромісткістю не менше 100 чоловік, долаючи при цьому на одній підзарядці – 120 км. Електробус екологічний транспорт, має переваги над трамваями і тролейбусами - для його маршруту не потрібні рейки й проведення контактної мережі», - зазначив Д.Жеман.

Вартість одного електроавтобуса становить 9-10 млн грн. Для покупки нового екологічного транспорту мерія має намір використовувати бюджетні та кредитні кошти. Відзначимо, що КП «Одесміськелектротранс» визнано кращим підприємством за показниками роботи за III квартал 2016 року. Про це повідомила корпорація підприємств міського електротранспорту України «Укрелектротранс».

Нагадаємо, 7 грудня пасажирів у Рівному на новому 11 маршруті розпочав перевозити гібридний тролейбус-дуобус.

Українські Національні Новини

Економіка