ukenru
na-donechchini-na-shakhti-girnika-vbilo-strumom

На Донеччині на шахті гірника вбило струмом

 • 23873 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Прокуратура з’ясовує причини трагічної загибелі гірника у Мирнограді, якого на шахті вразило електричним струмом. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Донецької області.

"Красноармійською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, якщо воно спричинило загибель людей) ККУ", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що 24 вересня 2020 року, близько 00:30, під час виконання підземних ремонтно-відновлювальних робіт електричного трансформатора на горизонті 610 м електрослюсаря відокремленого підрозділу "Шахта 5/6" ДП "Мирноградвугілля" вразило електричним струмом.

"Отримані 43-річним чоловіком тілесні ушкодження виявились смертельними. На даний час тривають першочергові слідчі дії. Встановлюються свідки трагічної події та причини, що призвели до загибелі гірника, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, як заявив Президент Зеленський, зміни до державного бюджету на поточний рік, які ухвалила Верховна Рада України, дадуть змогу погасити заборгованість із заробітної плати перед працівниками державної шахти "Надія", розв’язати питання будівництва гуртожитку для Львівського національного університету імені Івана Франка та мосту у Східниці.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП