ukenru
na-donechchini-cherez-otruyennya-gazami-na-pidpriyemstvi-2-lyudey-znakhodyatsya-u-vazhkomu-stani

На Донеччині через отруєння газами на підприємстві 2 людей знаходяться у важкому стані

 • 11110 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Прокуратура з’ясовує обставини тяжкого отруєння бензолом та аміаком двох працівників приватного підприємства. Про це повідомляє УНН з посиланням на прокуратуру Донецької області.

"Під процесуальним керівництвом Красноармійської місцевої прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, яке призвело до отруєння токсичними газами двох працівників Приватного акціонерного товариства "Авдіївський коксохімічний завод", - сказано у повідомленні.

За попередніми даними слідства, 11 жовтня, приблизно о 8:30, 34-річна оператор одного з цехів, перебуваючи на робочому місці, отруїлась викидами бензолу та аміаку, від чого втратила свідомість. Побачивши свою колегу на підлозі, 34-річний начальник зміни намагався витягнути її з місця концентрації отруєних речовин, однак і сам отруївся аміаком та бензолом. Обох постраждалих доставлено до реанімаційного відділення Авдіївської центральної лікарні.

Наразі вони перебувають у важкому стані. За вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, якщо воно спричинило інші тяжкі наслідки). На теперішній час проводяться першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення усіх обставин події.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у Львові 99 людей постраждали внаслідок отруєння чадним газом, з них 8 загинули.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП