ukenru
na-donbasi-pri-artobstrili-poshkodzheno-zhitlovi-budinki

На Донбасі при артобстрілі пошкоджено житлові будинки

 • 9892 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено два житлових будинки та господарські споруди у селі Комишуваха-1 Луганської області. Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"22 березня 2019 року близько 17:00 год. з тимчасово окупованої території Луганської області російсько-терористичні сили, застосовуючи важку артилерію, усупереч нормам міжнародного гуманітарного права здійснили прицільний обстріл с. Комишуваха-1 Попаснянського району Луганської області", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що прокурори задокументували факти порушення російсько-терористичними силами законів та звичаїв війни.

"Зокрема, у ході огляду місця події виявлено, що внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено 2 житлових будинки та господарські споруди по вул. Поштова с. Комишуваха-1 Попаснянського району Луганської області. На теперішній час встановлено, що обстріл вівся снарядами калібру 122 мм із м. Первомайськ Луганської області (тимчасово окупована територія)", - зазначили у ГПУ.

У відомстві додали, що наразі вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до вчинення цього злочину.

Крім того, здобуті докази порушення РФ та її окупаційною адміністрацією норм міжнародного права передадуть до Міжнародного кримінального суду, зазначили у ГПУ.

Нагадаємо, на Донбасі по безпілотнику ОБСЄ стріляли з великокаліберного кулемета.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП