ukenru
na-donbasi-derzhavni-shakhti-vidklyuchili-vid-elektropostachannya

На Донбасі державні шахти відключили від електропостачання

 • 38270 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. На Донбасі державні шахти відключили від електропостачання. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, передає УНН.

Так, від електропостачання відключено копальні державних підприємств "Лисичанськвугілля", "Первомайськвугілля", "Мирноградвугілля".

"Також знеструмлені шахти "Капітальна" і "Центральна", де, навіть, відсутнє електропостачання у гірничого диспетчера, що є нонсенсом!", - написав Волинець.

Він додав, що наразі видобуток вугілля припинено, копальні працюють в обмеженому режимі – не знеструмлено лише водовідлив та системи провітрювання.

Крім того, за словами Волинця, не приступають до роботи гірники ВП "Шахта "Родинська" ДП "Мирноградвугілля".

"Вони вимагають погашення заборгованості із заробітної плати за січень і лютий нинішнього року. Згадана копальня підлягає реструктуризації, а тому виплата зарплатні передбачена відповідною статтею державного бюджету", - зазначив Волинець.

За його словами, на шахтах ДП "Волиньвугілля" також відсутнє електропостачання.

"Як повідомляють шахтарі підприємства, генеральний директор навіть не уклав договір на постачання електроенергії", - додав Волинець.

Нагадаємо, у лютому на Донбасі шахтарі страйкували, вимагаючи погасити заборгованість із заробітної плати.

Українські Національні Новини

Економіка