ukenru
na-donbasi-boyoviki-stali-chastishe-pidrivatis-na-vlasnikh-minakh-rozvidka

На Донбасі бойовики стали частіше підриватись на власних мінах - розвідка

 • 9472 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Російське окупаційне командування активізувало роботу по обладнанню вогневих позицій уздовж лінії зіткнення та з розширення площі замінованих територій. Про це з посиланням на дані розвідки повідомляє Міністерство оборони України, передає УНН.

"Інженерними підрозділами т.зв. 1 і 2 АК російсько-окупаційних військ здійснюється мінування місцевості протипіхотними мінами російського виробництва, які заборонені міжнародним правом (Оттавської конвенції 1999 року). Це становить небезпеку для цивільного населення", - заявили в Міноборони.

Крім того, повідомляється, що бойовики розширюють площі замінованих територій, в результаті хаотичного їх мінування за вказівкою командирів передових підрозділів противника з метою запобігання дезертирства підлеглих.

"У зв'язку з цим, з початку червня значно зросла кількість випадків загибелі та каліцтва військовослужбовців російських окупаційних військ, які підірвалися на власних мінно-вибухових загородженнях, встановлених в тилу їх підрозділів", - повідомили у відомстві.

Як повідомляв УНН, російське командування на Донбасі посилило інформаційно-психологічний вплив на місцеве населення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП