ukenru
na-dilyankakh-kordonu-ukrayini-z-chotirma-derzhavami-maye-zyavitis-ryad-novikh-punktiv-propusku

На ділянках кордону України з чотирма державами має з'явитись ряд нових пунктів пропуску

 • 5168 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. До 2020 року на ділянках українського кордону з чотирма державами має з’явитись велика кількість нових пунктів пропуску. Про це сказав під час прес-конференції "Річниця безвізу: статистика, тенденції, стратегія" перший заступник Голови Державної прикордонної служби Василь Серватюк, передає УНН.

"Сьогодні підписано ряд угод, які передбачають відкриття пунктів пропуску. В цьому році ми очікуємо, що будуть відновлені роботи на українсько-румунській ділянці державного кордону "Красноїльськ" і "Дяківці". Ми очікуємо, що до кінця року буде відкрита низка пунктів пропуску на ділянці українсько-румунського кордону", - сказав він.

За словами Серватюка, на сьогодні в Україні існує державна програма розбудови пунктів пропуску, і одним з завдань, що стоїть всіма службами є розбудова прикордонної інфраструктури: побудова нових пунктів пропуску, модернізація і реконструкція старих, існуючих пунктів пропуску, це сервісні зони, які є біля кожного пункту пропуску, дороги і т д.

"Це і реконструкція та модернізація на ділянці українсько-угорського та українсько-словацького кордону, в тому числі і можливе відкриття залізничного пункту пропуску на угорській ділянці державного кордону", - розповів він.

"На польській ділянці державного кордону теж є домовленості, і вже будуються. Я думаю, що до 2020 року на українсько-польській, словацькій, угорській та румунській ділянках державного кордону з’являться достатньо багато нових пунктів пропуску і будуть модернізовані всі існуючі", додав заступник Голови ДПСУ.

Як повыдомялв УНН, спільний контрольно-пропускний пункт "Паланка" на ділянці україно-молдовського кордону буде функціонувати за європейськими стандартами і вперше забезпечить повний контроль Республіки Молдова на окупованому ділянці Пріднетсровья. Про це заявив прем'єр-міністр РМ Павло Філіп під час відвідування будівельного майданчика КПП "Паланка", яка буде здана в експлуатацію до кінця 2018 року.

Українські Національні Новини

Суспільство