ukenru
na-chernigivschini-vikrili-grupu-osib-yaki-namagalisya-nezakonno-stvoriti-miskradu

На Чернігівщині викрили групу осіб, які намагалися незаконно створити "міськраду"

 • 10086 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Служба безпеки України на Чернігівщині викрила групу осіб, яка незаконно намагалася створити ніби державний орган для розхитування суспільно-політичної ситуації в регіоні. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу СБУ.

"Служба безпеки України викрила організоване угруповання, яке намагалося сформувати у Прилуках псевдодержавне утворення для розхитування суспільно-політичної ситуації в регіоні", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що учасники групи, до якої входило 9 місцевих жителів, намагалися створити у місті так званий "альтернативний" орган місцевого самоврядування. Для нібито його легалізації вони розробили підроблені документи, у тому числі статут "міськради". Також створили сторінку в соцмережі, де розміщували інформацію із закликами громадян приєднуватися до псевдодержавного утворення. Агітатори планували "розформувати" місцеві органи держвлади і місцевого самоврядування на території міста. Були проведені обшуки і вилучено предмети, які підтверджують протиправну діяльність.

"У межах розпочатого слідчими СБУ кримінального провадження за ч. 1 ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) ККУ триває досудове розслідування для встановлення інших осіб, причетних до діяльності угруповання. Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру та обрання міри запобіжного заходу", - зазначили в СБУ.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що підрозділи кібербезпеки повинні бути створені у кожному державному органі та установі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП