ukenru
na-chernigivschini-poperedili-vivezennya-do-rosiyi-komplektuyuchikh-do-radiolokatsiynikh-stantsiy

На Чернігівщині попередили вивезення до Росії комплектуючих до радіолокаційних станцій

 • 15824 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. У Чернігівській області контррозвідники попередили незаконне переправлення до Росії комплектуючих до військових радіолокаційних станцій. Про це УНН повідомили у пресцентрі Служби безпеки України.

Товари подвійного використання, що підлягають державному експортному контролю, правоохоронці вилучили на міжнародному пункті пропуску "Сеньківка". За попередньою інформацією, виявлені предмети є комплектуючими, які призначені для використання у військовій радіолокаційній техніці. 

За даним фактом слідчими СБУ розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності. 

Нагадаємо, на Харківщині, на кордоні з Росією, затримали громадянина України, який намагався вивезти до країни-агресора комплектуючі до бронетехніки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП