ukenru
na-chernigivschini-9-ga-zemli-vodnogo-fondu-povernuli-derzhavi

На Чернігівщині 9 га землі водного фонду повернули державі

 • 16530 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Прокуратура повернула до державної власності 9 га землі водного фонду на Чернігівщині. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Як встановлено, в 2008 році суб’єкту господарювання надано в оренду дві земельні ділянки водного фонду загальною площею понад 9 га з розташованими на них водоймами (7,7 га), прибережною захисною смугою та гідротехнічними спорудами для рибогосподарських потреб, які знаходяться в басейні річки загальнодержавного значення на території Іваницької сільської ради Ічнянського району.

Водночас договір оренди земельних ділянок між райдержадміністрацією та орендарем укладено без проведення їх нормативної грошової оцінки, що призвело до неправильного визначення розміру щорічної орендної плати, і як наслідок, завдавало шкоду фінансовим інтересам держави у вигляді ненадходжень коштів до бюджету через неправильний розрахунок.

Зважаючи на виявлені порушення, прокурор звернувся до суду з вимогою про визнання недійсними договорів та повернення земельних ділянок в державну власність.

Господарським судом області позов задоволено у повному обсязі.

Наразі, завдяки реагуванню прокуратури, 9 га землі водного фонду вартістю 138 тис. грн повернуто у державну власність.

Українські Національні Новини

Суспільство