ukenru
na-bukovini-praktichno-zakinchilis-mistsya-dlya-khvorikh-na-covid-19-u-chastini-gospitalnikh-baz

На Буковині практично закінчились місця для хворих на COVID-19 у частині госпітальних баз

 • 12469 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. У Чернівецькій області практично закінчились місця для хворих на COVID-19 у госпітальних базах двох районів. Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку в Facebook Чернівецької обласної державної адміністрації.

Цитата:

“Місця для хворих на COVID-19 у госпітальних базах двох районів Буковини практично повністю заповнені. Так, у Сторожинецькій ЦРЛ зайняті 99 ліжок із 105, у Заставнівській ЦРЛ – 54 із 55. Реанімації у обох закладах завантажені на 100%. Якщо недужим у цих лікарнях забракне місця, їх доправлятимуть у Чернівецький обласний госпіталь ветеранів війни. Водночас пацієнтів у важкому стані прийматиме обласна лікарня”, - йдеться у повідомленні.

Деталі

Якщо завантаженість міських лікарень зростатиме, у госпіталь також скеровуватимуть чернівчан.

Наразі за добу у Чернівецькій області провели 1034 тестування, виявили 165 хворих на COVID-19.

Також висока заповненість у Чернівецькій обласній клінічній лікарні і Психіатричній лікарні, а у Міській лікарні №4 на 90% заповнені місця у стаціонарі. Там вільне тільки одне ліжко з киснем.

Доповнення

Буковина входить до трьох областей, в яких найгірша епідситуація в Україні.

В Україні на ранок 3 лютого зафіксовано вже 1 227 164 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, при цьому одужало – 1 045 473 особи, летальних випадків – 23 089. Хворіють наразі 158 602 особи, кількість активних хворих за добу знизилася на 6 981 особу.

Добовий приріст нових випадків захворювання, за 2 лютого, - 3,2 тисячі, зростання проти дня раніше. При цьому вже четвертий тиждень поспіль за добу людей одужує більше, ніж захворіло - за останню добу понад 10 тисяч тих, хто подолав хворобу. Водночас за останню добу кількість госпіталізованих сягає 2,1 тисячі.

Українські Національні Новини

Суспільство