ukenru
mzs-rf-zvinuvativ-youtube-u-diskriminatsiyi-cherez-vidalennya-akauntu-telekanalu-krim-24

МЗС РФ звинуватив YouTube у дискримінації через видалення акаунту телеканалу "Крим 24"

 • 14310 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Міністерство закордонних справ Російської Федерації визнало видалення акаунтів телеканалу "Крим-24" і інформагентств Anna News і News Front відеохостингом YouTube актом дискримінації щодо російськомовних медіаресурсів. Про це йдеться в поширеному в середу повідомленні МЗС РФ, передає УНН.

"Розцінюємо дії відеохостингу як черговий акт дискримінації російськомовних медіаресурсів з боку підконтрольних США інтернет-платформ, які систематично вдаються до довільної цензури контенту російською мовою. Така політика американської влади є грубим порушенням міжнародних зобов'язань США щодо забезпечення вільного і безперешкодного доступу до інформації, свободи ЗМІ та висловлювання думок", - відзначили в МЗС РФ.

У міністерстві закликали профільні міжнародні структури і правозахисні НДО відреагувати на "ці кричущі факти".

Додамо, що в Москві назвали обурливим, що відеохостинг не дав ніяких пояснень з приводу видалення облікового запису і не відповідає на запити телеканалу.

"У результаті видалення облікового запису "Крим 24" на платформі YouTube близько 30 тисяч передплатників втратили доступ до відеоматеріалів, які мали десятки мільйонів переглядів. Американська платформа зробила рестриктивні заходи під явно надуманим приводом "порушення правил хостингу", - вказали в російському зовнішньополітичному відомстві.

Російські дипломати вказали, що це - не перший подібний випадок, так як раніше були заблоковані сторінки Федерального агентства новин на YouTube і сторінки інформагенства "Sputnik" в мережі Facebook.

"Це лише окремі приклади американської цензури в інтернеті щодо російських інформаційних порталів", - резюмували в МЗС РФ.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким продовжив заборону російських соціальних мереж "Вконтакте" і "Однокласники", а також низки інших веб-порталів, пов'язаних з РФ.

Українські Національні Новини

Політика