ukenru
mzs-polschi-rosiya-investuye-bagato-groshey-abi-posvariti-varshavu-ta-kiyiv

МЗС Польщі: Росія інвестує багато грошей, аби посварити Варшаву та Київ

 • 8573 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Росія використовує певні історичні питання, аби розсварити Польщу та Україну. У цей розбрат РФ інвестує багато грошей та енергії. Про це заявив представник департаменту безпеки політики міністерства закордонних справ Польщі Марек Щигєль, повідомляє УНН з посиланням на Польське радіо.

"Вони (дії) дуже добре підготовлені, в них інвестовано багато енергії та грошей, аби розсварити Україну та Польщу. Це саме вони (російські політики) роблять і у Великій Британії та Іспанії. Вони нічого не вигадали. Не вигадали каталонського націоналізму, але використовують його; не вигадали Національного фронту у Франції, але підтримують його. Вони розігрують обидві сторони щодо окремих проблем, роблять це навмисно, оскільки хочуть послабити нас", - наголосив польський дипломат.

Важливими елементами ефективної політики захисту від дезінформації, на думку Щигєля, є санкційна політика, а також підтримка високоякісної журналістики та освіти, особливо молодого покоління та користувачів Інтернету.

"Дії країн Заходу повинні бути більш активними. Ми маємо більше уваги приділяти діям у російськомовному інформаційному просторі, наприклад, підтримувати незалежні російськомовні ЗМІ", – зазначив Щигєль.

Нагадаємо, раніше голова МЗС України Павло Клімкін заявив, що Польща креативно підходить до шляхів зміцнення тиску на Росію.

Українські Національні Новини

Політика