ukenru
mzs-otrimalo-povnovazhennya-reyestruvati-dokumenti-pevnikh-kategoriy-inozemtsiv

МЗС наділили повноваженнями реєструвати документи певних категорій іноземців

 • 13023 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект 0934 про внесення змін до статті 16 Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства". Відповідне рішення підтримали 346 народних депутатів України на пленарному засіданні у середу, 3 лютого, передає кореспондент УНН.

Деталі

Згідно з пояснювальною запискою, відповідні зміни до законодавства передбачатимуть здійснення реєстрації в МЗС України паспортних документів приватних домашніх робітників співробітників дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав в Україні, а також осіб, що працюють за трудовим договором та не входять до складу персоналу дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав в Україні.

Комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин рекомендував Раді ухвалити проект закону в другому читанні та в цілому.

Доповнення

У червні минулого року Кабінет міністрів вніс зміни до закону “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства” і зобов’язав іноземців та осіб без громадянства подавати свої біометричні дані під час оформлення віз.

Українські Національні Новини

Політика