ukenru
mzs-do-kintsya-roku-planuye-rozrobiti-novu-politiku-schodo-ukrayinskoyi-diaspori

МЗС до кінця року планує розробити нову політику щодо української діаспори

 • 10612 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. До кінця року Міністерство закордонних справ планує створити нову політику щодо українців, які проживають за кордоном, "щоб вони допомагали державі, а держава їм". Про це повідомив в ефірі "Сніданку з 1+1" очільник МЗС Дмитро Кулеба, передає УНН.

"Перше – це зміцнення авторитету України у регіоні центральної Європи і взагалі у нашому оточенні. Це критично важливо для нашої безпеки, економіки і добробуту наших громадян. Друге – у цьому році, безумовно, я щодня буду працювати над Самітом "Кримської платформи". Третя ціль – до кінця року мати нову політику щодо закордонних українців", - сказав Кулеба.

За його словами, наразі ставлення держави до українців, які живуть за кордоном, не можна назвати ні системним ні ефективним.

"Нам потрібна нова політика, яка відповідатиме на запитання, чим закордонні українці можуть допомогти Україні…Ми хочемо чітко розробити політику, як держава допомагатиме їм і як вони допомагатимуть державі", - додав Кулеба.

Нагадаємо, за даними Держприкордонслужби, після Різдва на кордоні України зріс пасажиропотік, особливо на західних ділянках кордону з країнами ЄС.

Українські Національні Новини

Політика