mzs-brytanii-vyklykalo-posla-rf-cherez-khakerski-ataky

МЗС Британії викликало посла рф через хакерські атаки

 • 36475 переглядiв

Велика Британія запровадила санкції та викликала російського посла після викриття кібератак російської розвідки на високопоставлені британські об'єкти. Атаки рф мали на меті втручання в британську політику, але не увінчалися успіхом.

Велика Британія викрила низку спроб російських спецслужб провести кібератаки на державний сектор та організації в країні. У відповідь на це міністерство закордонних справ Британії запровадило санкції щодо осіб, причетних до атак  і викликало російського посла.  Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу уряду Британії. 

Деталі 

Сьогодні (7 грудня) Велика Британія та її союзники викрили серію спроб російських розвідувальних служб атакувати високопоставлених осіб та організації за допомогою кібероперацій. Уряд Великої Британії вважає, що це було зроблено з наміром використати отриману інформацію для втручання в політику і демократичні процеси Сполученого Королівства

- йдеться у повідомленні уряду Британії.

У Британії відповідальним за низку операцій кібершпигунства визначили підрозділ російської розвідки фсб - "Центр 18" .

Кібератаки здійснювалися групою Star Blizzard, яка, за даними Британії майже напевно підпорядковується "Центру 18" фсб рф .

Хоча деякі атаки призвели до витоку документів, спроби втручання в політику і демократію Великої Британії не були успішними

- зазначається у повідомленні уряду.

Зокрема, Велика Британія встановила, що ФСБ через діяльність, здійснювану Star Blizzard,  причетна до злому торговельних документів між Британією і США, витік яких стався перед загальними виборами 2019 року. 

Після розслідування, проведеного Національним агентством по боротьбі зі злочинністю, Велика Британія сьогодні запровадила санкції щодо членів Star Blizzard за їхню участь у підготовці хакерських атак, яка призвела до несанкціонованого доступу та витоку конфіденційних даних. Один з них – діючий офіцер розвідки  фсб рф. 

Міністерство закордонних справ, у справах Співдружності та розвитку також викликало російського посла, щоб висловити глибоку заклопотаність Великої Британії щодо постійних спроб росії використовувати кіберпростір для втручання в політичні та демократичні процеси у Великій Британії та за її межами

- наголошується у повідомленні.

Доповнення

Напередодні Велика Британія розширила санкції проти рф, включивши в них компанії з Білорусі, Китаю, Сербії, Туреччини, ОАЕ і Узбекистану, а також російських виробників зброї та організації, пов'язані з групою Вагнера.

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    МЗС Британії викликало посла рф через хакерські атаки

     • 36475 переглядiв

    Електрозавод палає у рф: що відомо

     • 33697 переглядiв

    Апеляційний суд залишив Дубінського під вартою

     • 30357 переглядiв