mvs-povnistiu-perebuduvaly-systemu-bezpeky-polotiv-svoikh-helikopteriv-klymenko

МВС повністю перебудували систему безпеки польотів своїх гелікоптерів - Клименко

 • 40626 переглядiв

Міністерство внутрішніх справ України підвищило безпеку польотів гелікоптерів, запровадивши нові програми підготовки пілотів, тренажери та суворіші стандарти технічного та метеорологічного контролю, заявив міністр Клименко.

Міністерство внутрішніх справ перебудувало систему безпеки польотів своїх гелікоптерів. На гелікоптери, які знаходять в системі МВС встановлені додаткові тренажери та вимоги до технічного персоналу і метеорологічного контролю. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в ефірі телемарафону, передає УНН.

Деталі

Міністр внутрішніх справ, відповідаючи на питання журналіста – чи він поставив крапку у справі авіакатастрофи у Броварах відповів: "І так, і ні. Не поставили крапку, і я, і, в тому числі, наш колектив у питанні того, що це болить по сьогоднішній день.

"В мене в кабінеті стоять макети гелікоптерів, які є на балансі МВС. Я коли дивлюсь в мене завжди спливає ця трагедія. Чому вона відбулась", - додав Клименко.

Він додав, що Україна повністю перебудувала систему безпеки польотів своїх гелікоптерів.

"Ми по іншому навчаємо наших пілотів. Ми разом з міжнародними партнерами, з французькими компаніями, які надали ці гелікоптери, яких у системі МВС більше 50, встановлено додаткові тренажери та встановили додаткові вимоги до технічного персоналу і метеорологічного контролю", - зазначив глава МВС.

Нагадаємо

18 січня 2023 року у Броварах поруч з дитсадком та житловим будинком впав гелікоптер ДСНС. На борту було керівництво МВС у складі опергрупи з 6 людей, а також 3 члени екіпажу.

Крім високопосадовців МВС в авіатрощі загинуло чотири жінки та малолітня дитина, які саме прийшли у садочок. 31 людина, серед яких 13 дітей, отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Павло Башинський

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Атака рф на Харків: медики надають допомогу 8 постраждалим

     • 103737 переглядiв

    Ворожий обстріл Харкова: відомо про чотирьох поранених

     • 102378 переглядiв

    росіяни ввечері обстріляли Херсон: є загиблий

     • 41455 переглядiв