ukenru
mvs-otrimalo-materiali-schodo-mozhlivo-nezakonnogo-stezhennya-v-ukrayini-za-posadovtsyami-ssha

МВС отримало матеріали щодо можливого незаконного стеження в Україні за посадовцями США

 • 13698 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Народний депутат України Олександр Дубінський та адвокат Тетяна Костіна передали міністру внутрішніх справ Арсену Авакову матеріали щодо фактів можливого стеження в Україні за посадовцями США. Про це УНН повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ.

"Національна поліція України реагуватиме на будь-які протиправні дії на території України проти американських високопосадовців. Це стосується, як звичайних громадян США, так і посадовців американських державних органів і дипломатів", - повідомили у пресслужбі.

Головним слідчим управлінням Національної поліції здійснюється досудове розслідування в окремому кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.163 (Порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер) КК України. Всі надані матеріали долучені до матеріалів цього кримінального провадження.

Арсен Аваков запевнив, що МВС буде діяти винятково у правовому полі, спільно з відповідними правоохоронними органам США, забезпечуючи невтручання у внутрішньополітичні процеси у США, розуміючи всю важливість цієї теми для україно-американських відносин.

Хід цього розслідування перебуває під особливим контролем керівництва Міністерства внутрішніх справ України.

Нагадаємо, у рамках розслідування “прослушки” розмови між Прем’єр-міністром України, представниками уряду і Національного банку, відбулось понад 20 обшуків та плануються допити, зокрема журналістів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП