ukenru
mvs-britaniyi-vidmovilosya-dopomagati-rosiyi-u-spravi-skripaliv-posolstvo-rosiyi

МВС Британії відмовилося допомагати Росії у справі Скрипалів – посольство Росії

 • 6589 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Позавчора, 25 вересня, Посольство РФ в Лондоні отримало відповідь МВС Великобританії, в якому міститься відмова задовольнити запити Генеральної прокуратури Російської Федерації від 29 березня і 17 квітня про надання правової допомоги в розслідуванні порушеної в Росії кримінальної справи за фактом посягання на життя Сергія і Юлії Скрипаль в Солсбері. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу посольства РФ в Лондоні.

Як обгрунтування відмови британська сторона посилається на пункт "b" статті 2 Європейської конвенції про взаємну правову допомогу у кримінальних справах 1959 Згідно з цим пунктом, "у допомозі може бути відмовлено, якщо запитувана Сторона вважає, що виконання запиту може зашкодити суверенітету, безпеці, громадському порядку (ordre public - основи правопорядку) або іншим суттєвим інтересам". У листі особливо відзначено, що рішення про відмову приймалося на найвищому політичному рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посли ЄС схвалили новий режим санкцій на тлі отруєння в Солсбері

У практичному плані мова йде про відмову Великобританії поділитися з РФ наслідком будь-яких відомостей і доказами, отриманими британською поліцією в ході розслідування інциденту в Солсбері.

Як повідомляв УНН, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова назвала "вкиданням" інформацію про особу людини, підозрюваного Лондоном в отруєнні екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері в березні цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ дізналися, як насправді звуть Бошірова і за що йому дали "Героя Росії"

Українські Національні Новини

Новини Світу